Divattervezők > Divat - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Divattervezők > 10 weboldal. Kategória leírása: Divattervezők: Híres külföldi divattervezők, textilművészek, ruhatervezők, egyedi ruhák, kollekciók, fashion designer.

divat.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Divattervezők gyűjteménye
http://www.divatportal.hu/divattervezo.php

Divatportal.hu - Divattervezők és divatház alapítók életrajzának gyűjteménye.

Divattervezők gyűjteménye
Gianni Versace - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gianni_Versace

Gianni Versace (1946. december 2. – 1997. július 15.) olasz divat- és jelmeztervező volt. Munkájára hatással volt Andy Warhol, az ókori római és görög művészet, valamint a modern absztrakt művészet; a XX. század második felének egyik legszínesebb és legtehetségesebb divattervezőjének tekintik. Gianni alapította a híres Versace márkát. Az első butikot Milánóban nyitotta 1978-ban, ami hamar nagy népszerűségre tett szert. Ma a Versace egyike a világ vezető divatházainak.

Gianni Versace - Wikipédia
Coco Chanel
http://hu.wikipedia.org/wiki/Coco_Chanel

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel (Saumur, 1883. augusztus 19. – Párizs, 1971. január 10.) francia divattervező, a Chanel divatház alapítója, a haute couture, a francia elegancia és a 20. század divatjának egyik legkiemelkedőbb szimbóluma. Tartós divattá tette a rövid szoknyát, a "kis fekete ruhát", a csillogó kosztümékszereket és mindenekelőtt a világ legnépszerűbb parfümjét, a Chanel No. 5– ot.

Coco Chanel
Calvin Klein - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Calvin_Klein

Calvin Richard Kleinként született zsidó-magyar bevándorlók gyermekeként, Bronxban. Az Industrial Art Középiskolába járt, majd beiratkozott a New York's Fashion Institute of Technologyra, de soha sem diplomázott. 1962-ben fejezte be tanulmányit. Ezután öt évig New York-i butikoknál volt tervező. Klein egy volt a sok tervező közül, akit felemeltek a zsidó bevándorló közösségből, Bronx- ban.

Calvin Klein - Wikipédia
Yves Saint-Laurent
http://hu.wikipedia.org/wiki/Yves_Saint_Laurent

Yves Saint-Laurent (Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent; Oran, Algéria, 1936. augusztus 1. – Párizs, 2008. június 1.) francia divattervező, 2002-es visszavonulásáig az haute couture és a prêt-à-porter területén dolgozott. Nevét viseli az általa alapított divatház is. Tervezései a hatvanas években gyakran botrányszámba mentek, így például elsőként készített átlátszó anyagokból modelleket (Nude-Look), és farmeranyagból is az elsők között tervezett.

Yves Saint-Laurent
Christian Dior - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Christian_Dior

Christian Dior (1905-1957) francia divattervező, ill. azonos nevű divatház. Christian Dior divattervező 1905-ben született Granville-ben (Franciaország, Normandia) egy mosószerekkel foglalkozó nagyiparos családjában. Egy anekdota szerint kamaszkorában egy tenyérjós azt jövendölte számára, hogy "Az asszonyok áldani fogják, maga pedig általuk fog boldogulni.

Christian Dior - Wikipédia
Pierre Cardin
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pierre_Cardin

Pierre Cardin, eredeti nevén Pietro Cardini, (1922. július 7., San Biagio di Callalta, Olaszország) francia divattervező és divatháztulajdonos. Cardin egy borkereskedő hetedik, egyben legkisebb gyerekeként született. Alighogy a háború hullámai elcsitultak, 1944-ben Párizsba költözött, és rajzoló lett a Paquin-divatháznál, de már rögtön lehetőséget kapott, hogy tervezhesse Jean Cocteau Szépség és a szörnyeteg c. filmjének jelmezeit (1946).

Pierre Cardin
Nina Ricci - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nina_Ricci

Nina Ricci (eredeti neve Maria Adélaïde Nielli, 1882, Torino – 1970, Franciaország) olasz származású francia divattervező, illetve a nevét viselő divatház. Tervezői stílusát romantikusként és hangsúlyosan nőiesként értékelték.

Nina Ricci - Wikipédia
Ralph Lauren
http://www.divatportal.hu/ralph-lauren.html

1939. október 14-én született New Yorkban, szegény zsidó szülők gyermekeként. Már fiatal korában dolgozni kezdett iskola után azért, hogy divatos, márkás ruhákat vásárolhasson magának. Bár nem járt divatiskolába, mindig is érdekelte a divat, így a Brooks Brothers cégnél kezdett el dolgozni; az eladásokat kellett fellendítenie. Lassan kezdett eljátszani a gondolattal, hogy saját márkát alapít. Létrehozta Polo elnevezésű nyakkendő üzletét, bár később a nevet Norman Hiltonra változtatta - aki csendestársa volt a kezdeti időkben.

Ralph Lauren
Becker Beatrice Couture
http://www.beckerbeatrice.com/

Becker Beatrice divattervező honlapja. Szépség, egyediség, nőiesség, elegancia - Egyedi tervezésű esküvői és alkalmi ruhák. A ruhák egyedi tervezése,elegáns vonalvezetése aprólékos kézi díszítése,különleges finom csipke,selyem anyagai teszik Utánozhatatlanná az esküvői ruhákat. Lépést tartva az igényekkel luxus pret a porter kollekcióval is bővítettem a márka profilját, ami olyan kézzel készített öltözékekből áll, amelyeket koktél party-ra, különböző rendezvényekre, de akár hétköznap is viselhetünk, mindig egyedivé téve megjelenésünket.

Becker Beatrice Couture
Hirdetések
Oldal leírása
divat.wyw.hu: Divat katalógus. Őszi és nyári divat, hajdivat. A divat története és fogalma, divatirányzatok.
Gyűjteményünkben 408 válogatott divat témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 408 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 2723