Divattervezők > Divat - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Divattervezők > 10 weboldal. Kategória leírása: Divattervezők: Híres külföldi divattervezők, textilművészek, ruhatervezők, egyedi ruhák, kollekciók, fashion designer.

divat.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Divattervezők gyűjteménye
Divattervezők gyűjteménye
http://www.divatportal.hu/divattervezo.php

Divatportal.hu - Divattervezők és divatház alapítók életrajzának gyűjteménye.

www.divatportal.hu
Gianni Versace - Wikipédia
Gianni Versace - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gianni_Versace

Gianni Versace (1946. december 2. – 1997. július 15.) olasz divat- és jelmeztervező volt. Munkájára hatással volt Andy Warhol, az ókori római és görög művészet, valamint a modern absztrakt művészet; a XX. század második felének egyik legszínesebb és legtehetségesebb divattervezőjének tekintik. Gianni alapította a híres Versace márkát. Az első butikot Milánóban nyitotta 1978-ban, ami hamar nagy népszerűségre tett szert. Ma a Versace egyike a világ vezető divatházainak.

hu.wikipedia.org
Coco Chanel
Coco Chanel
http://hu.wikipedia.org/wiki/Coco_Chanel

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel (Saumur, 1883. augusztus 19. – Párizs, 1971. január 10.) francia divattervező, a Chanel divatház alapítója, a haute couture, a francia elegancia és a 20. század divatjának egyik legkiemelkedőbb szimbóluma. Tartós divattá tette a rövid szoknyát, a "kis fekete ruhát", a csillogó kosztümékszereket és mindenekelőtt a világ legnépszerűbb parfümjét, a Chanel No. 5– ot.

hu.wikipedia.org
Calvin Klein - Wikipédia
Calvin Klein - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Calvin_Klein

Calvin Richard Kleinként született zsidó-magyar bevándorlók gyermekeként, Bronxban. Az Industrial Art Középiskolába járt, majd beiratkozott a New York's Fashion Institute of Technologyra, de soha sem diplomázott. 1962-ben fejezte be tanulmányit. Ezután öt évig New York-i butikoknál volt tervező. Klein egy volt a sok tervező közül, akit felemeltek a zsidó bevándorló közösségből, Bronx- ban.

hu.wikipedia.org
Yves Saint-Laurent
Yves Saint-Laurent
http://hu.wikipedia.org/wiki/Yves_Saint_Laurent

Yves Saint-Laurent (Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent; Oran, Algéria, 1936. augusztus 1. – Párizs, 2008. június 1.) francia divattervező, 2002-es visszavonulásáig az haute couture és a prêt-à-porter területén dolgozott. Nevét viseli az általa alapított divatház is. Tervezései a hatvanas években gyakran botrányszámba mentek, így például elsőként készített átlátszó anyagokból modelleket (Nude-Look), és farmeranyagból is az elsők között tervezett.

hu.wikipedia.org
Christian Dior - Wikipédia
Christian Dior - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Christian_Dior

Christian Dior (1905-1957) francia divattervező, ill. azonos nevű divatház. Christian Dior divattervező 1905-ben született Granville-ben (Franciaország, Normandia) egy mosószerekkel foglalkozó nagyiparos családjában. Egy anekdota szerint kamaszkorában egy tenyérjós azt jövendölte számára, hogy "Az asszonyok áldani fogják, maga pedig általuk fog boldogulni.

hu.wikipedia.org
Pierre Cardin
Pierre Cardin
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pierre_Cardin

Pierre Cardin, eredeti nevén Pietro Cardini, (1922. július 7., San Biagio di Callalta, Olaszország) francia divattervező és divatháztulajdonos. Cardin egy borkereskedő hetedik, egyben legkisebb gyerekeként született. Alighogy a háború hullámai elcsitultak, 1944-ben Párizsba költözött, és rajzoló lett a Paquin-divatháznál, de már rögtön lehetőséget kapott, hogy tervezhesse Jean Cocteau Szépség és a szörnyeteg c. filmjének jelmezeit (1946).

hu.wikipedia.org
Nina Ricci - Wikipédia
Nina Ricci - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nina_Ricci

Nina Ricci (eredeti neve Maria Adélaïde Nielli, 1882, Torino – 1970, Franciaország) olasz származású francia divattervező, illetve a nevét viselő divatház. Tervezői stílusát romantikusként és hangsúlyosan nőiesként értékelték.

hu.wikipedia.org
Ralph Lauren
Ralph Lauren
http://www.divatportal.hu/ralph-lauren.html

1939. október 14-én született New Yorkban, szegény zsidó szülők gyermekeként. Már fiatal korában dolgozni kezdett iskola után azért, hogy divatos, márkás ruhákat vásárolhasson magának. Bár nem járt divatiskolába, mindig is érdekelte a divat, így a Brooks Brothers cégnél kezdett el dolgozni; az eladásokat kellett fellendítenie. Lassan kezdett eljátszani a gondolattal, hogy saját márkát alapít. Létrehozta Polo elnevezésű nyakkendő üzletét, bár később a nevet Norman Hiltonra változtatta - aki csendestársa volt a kezdeti időkben.

www.divatportal.hu
Becker Beatrice Couture
Becker Beatrice Couture
http://www.beckerbeatrice.com/

Becker Beatrice divattervező honlapja. Szépség, egyediség, nőiesség, elegancia - Egyedi tervezésű esküvői és alkalmi ruhák. A ruhák egyedi tervezése,elegáns vonalvezetése aprólékos kézi díszítése,különleges finom csipke,selyem anyagai teszik Utánozhatatlanná az esküvői ruhákat. Lépést tartva az igényekkel luxus pret a porter kollekcióval is bővítettem a márka profilját, ami olyan kézzel készített öltözékekből áll, amelyeket koktél party-ra, különböző rendezvényekre, de akár hétköznap is viselhetünk, mindig egyedivé téve megjelenésünket.

www.beckerbeatrice.com
Oldal leírása
divat.wyw.hu: Divat katalógus. Őszi és nyári divat, hajdivat. A divat története és fogalma, divatirányzatok.
Gyűjteményünkben 401 válogatott divat témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 401 | Várakozó linkek: 8 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 2698